Základní kolo Svojsíkova závodu

O prodlouženém víkendu 9.5. vyrazili skautky i skauti z Moravských Budějovic obhajovat předloňské úspěchy na základní kolo Svojsíkova závodu pro rok 2015, tentokrát do obce Hrbov u Velkého Meziříčí.

Několik týdnů příprav se stalo minulostí a družiny Rosniček, Sedmikrásek a Hrabošů stály na startu závodu společně s dalšími dvaceti hlídkami (celkem přijelo 14 dívčích a 9 chlapeckých). Od rána počasí závodu přálo a tak se mohli všichni vrhnout do plnění rozmanitých úkolů, nejprve zaměřených na týmovou spolupráci na celkem osmi stanovištích rozesetých po okolních loukách a remízcích. Nechyběly úkoly ze zdravovědy, vaření na ohništi, lanové překážky, hledání informací nebo řešení krizové situace. Po přestávce na občerstvení následovaly úkoly pro jednotlivé členy družin, kteří se museli vypořádat se stavbou přístřešku, mapováním, poznáváním rostlin, fyzickou zkouškou a dalšími pro mnohé náročnými aktivitami. I tyto byly bodované a body se sčítaly, jak za týmovou, tak za individuální část závodu.

Všichni netrpělivě čekali na závěrečný nástup a vyhlášení výsledků. Nejprve byla vyhlášena kategorie chlapců, kde se družina Hrabošů prezentovala pěkným druhým místem pouhé tři body za vítězi. V dívčí kategorii překvapily Sedmikrásky, které se rovněž zařadily na druhé postupové místo. Bohužel tři body scházely k postupu na Krajské kolo družině Rosniček na pátém místě. Celkem postupovaly tři chlapecké a čtyři dívčí družiny. Nicméně výsledky všech tří družin byly v nabité konkurenci výborné a všichni bez výjimky zaslouží pochvalu za příkladnou reprezentaci našeho skautského střediska.DSC_0060